19.9 C
Athens
20 September - 2024

Ελευσίνα: Αλλάζει πρόσωπο η πλατεία Δημοκρατίας – Μεγάλο έργο ανάπλασης

Must read

Μια πλατεία της Ελευσίνας με υψηλή καθημερινή επισκεψιμότητα, αλλά και με γειτονικούς χώρους όπου παίζουν παιδιά, θα ανακατασκευαστεί πλήρως. Πρόκειται για την πλατεία Δημοκρατίας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί φθορές και παρουσιάζει εκτεταμένες καταστροφές, οι οποίες εγκυμονούν και κινδύνους στους επισκέπτες της.

Οι εργασίες ανακατασκευής θα ξεκινήσουν άμεσα, αφού ολοκληρώθηκε η υπογραφή της σχετικής σύμβασης και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αποξηλώσεις και καθαιρέσεις, ανακαινίσεις, επισκευές πλακοστρώσεων, επιστρώσεις, νέες φυτεύσεις και ενίσχυση του φωτισμού. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού, ενώ για λόγους ασφαλείας θα παραμείνει κλειστή η παιδική χαρά της πλατείας.

Η σχετική μελέτη συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελευσίνας, στο πλαίσιο του συνολικότερου σχεδιασμού της δημοτικής Αρχής για την ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων. Το ίδιο θα συμβεί και με άλλες δύο πλατείες της πόλης. Με τις στοχευμένες παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν, οι χώροι αναμένεται να αναβαθμιστούν τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά, ενώ θα ενισχυθεί και το πράσινο.

«Η πλατεία Δημοκρατίας είναι η πρώτη από τις τρεις πλατείες που περιλαμβάνονται στη σύμβαση ανακατασκευής που υπογράψαμε πρόσφατα, στην οποία και ξεκινούν ήδη οι σχετικές εργασίες. Οι κοινόχρηστοι χώροι του δήμου μας και ιδίως εκείνοι όπου ψυχαγωγούνται τα παιδιά, αποτελούν προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής, με γνώμονα την ασφάλεια και λειτουργικότητά τους. Στο ίδιο πλαίσιο, αναμένεται να ξεκινήσουν και αντίστοιχες εργασίες στην πλατεία Νεολαίας και στην πλατεία Ειρήνης, η ανακατασκευή των οποίων περιλαμβάνεται στην παραπάνω σύμβαση», ανέφερε ο δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου και πρόσθεσε: «Θα ταλαιπωρήσουμε για λίγο τους μικρούς επισκέπτες της πλατείας, όμως το αποτέλεσμα, είμαι σίγουρος πως θα τους ανταμείψει και θα έχουν όλον τον χρόνο να ψυχαγωγηθούν στη νέα, ανανεωμένη και ασφαλή πλατεία που τους ετοιμάζουμε».

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article