Με αυξημένη τιμή συγκριτικά με πέρυσι το Πάσχα αναμένεται να φτάσει φέτος στο τραπέζι των καταναλωτών ο παραδοσιακός οβελίας, τόσο λόγω της εκτόξευσης του κόστους παραγωγής για τους κτηνοτρόφους όσο και της μείωσης του ζωικού κεφαλαίου.
Όπως λέει στην ερτ κτηνοτρόφος, το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί σημαντικά, οι τιμές στο καλαμπόκι και το τριφύλλι, που προμηθεύεται για τα ζώα του, έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί.
Την ίδια ώρα οι κρεοπώλες μπαίνουν σε στάδιο προετοιμασίας, ευελπιστώντας ότι η κίνηση στα καταστήματα θα αυξηθεί για τις ημέρες του Πάσχα παρά τις εκτιμήσεις που υπάρχουν για αύξηση στην τιμή των αμνοεριφίων.