25 C
Athens
8 September - 2024

Ακρίβεια, η διαχρονική μάστιγα: Καλπάζει ο πληθωρισμός στα τρόφιμα – Ένα μήλο την ημέρα… και όχι δεύτερο

Must read

Νέες, υψηλότερες τιμές, αντικρίζουν εβδομάδα την εβδομάδα οι καταναλωτές, ακόμη και στους πάγκους των λαϊκών αγορών, με την ακρίβεια να πηγαίνει με σπασμένα τα «φρένα».

Με την ακρίβεια να «καίει» το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή και τα τρόφιμα να οδηγούν την κούρσα του πληθωρισμού, οι αγορές φρούτων και λαχανικών στις λαϊκές γίνονται με το σταγονόμετρο.

Οι καταναλωτές πλέον βλέπουν τις τιμές να ανεβαίνουν δραματικά ακόμα και από εβδομάδα σε εβδομάδα, με την έκρηξη τιμών στα οπωροκηπευτικά να ωθεί τον κόσμο σε περιορισμό αγορών.

Καλπάζει ο πληθωρισμός στα τρόφιμα

Το σπανάκι κόστιζε την προηγούμενη βδομάδα 1μιση ευρώ, σήμερα το βρίσκει κάποιος στη λαϊκή 2 ευρώ. Τα πολύπαθα ελληνικά μήλα κόστιζαν την προηγούμενη βδομάδα 1,10, σήμερα η τιμή τους έφτασε 1,50 ευρώ. Κατά 20 λεπτά αυξήθηκαν οι ντομάτες όπου την προηγούμενη εβδομάδα η μέση τιμή ήταν στο 1,30, ενώ σήμερα στο 1,50.

Σύμφωνα με την Eurostat, ο πληθωρισμός στα τρόφιμα συνεχίζει να καλπάζει στη χώρα μας με ποσοστό 7,1% για τον Ιανουάριο, ποσοστό μεγαλύτερο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι στο 5,7%.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article