20.6 C
Athens
20 September - 2024

Εφιάλτης το στεγαστικό: Έρχεται νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου» με επέκταση σε μεγαλύτερες ηλικίες

Must read

Νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου» με επέκταση σε ζευγάρια 40 – 50 ετών προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη διακαναλική του συνέντευξη.

Η κυβέρνηση έχει πρόθεση να υλοποιήσει το νέο πρόγραμμα «Σπίτι Μου» με πολύ μεγαλύτερους πόρους, ύψους δυο δισεκατομμυρίων ευρώ και μεγαλύτερη περίμετρο όσον αφορά στην ηλικία των ζευγαριών.

Για το εν λόγω πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με την Κομισιόν για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων. «Δεν είμαι έτοιμος να εξαγγείλω κάτι οριστικό γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση, είμαι όμως συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε το στόχο μας και θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα νέο πρόγραμμα με πολύ περισσότερους οφελούμενους», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα δανείων «Σπίτι μου» αφορά στη χορήγηση χαμηλότοκων ή άτοκων στεγαστικών δανείων προς νέους/νέες και νέα ζευγάρια για αγορά πρώτης κατοικίας. Τα δάνεια χορηγούνται μέσω των συνεργαζόμενων Τραπεζών και η αίτηση υποβάλλεται σε Τράπεζα της επιλογής του δανειολήπτη.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τη διεύρυνσή του σε μεγαλύτερης ηλικίας ζευγάρια η κυβέρνηση επιδιώκει να απαντήσει στο στεγαστικό πρόβλημα, το οποίο έχει διογκωθεί, λόγω της εκτόξευσης των επιτοκίων στεγαστικών δανείων και του κλεισίματος της στρόφιγγας δανεισμούαπό τις τράπεζες. Ακόμα ένα πρόβλημα είναι η αύξηση στις τιμές των ακινήτων την τελευταία πενταετία.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article