21.5 C
Athens
20 September - 2024

The Ilisian: To Ηilton αλλάζει – Η επένδυση των 340 εκατομμυρίων με όφελος 1,25 δισ. ευρώ για την ελληνική οικονομία

Must read

Το ιστορικό ξενοδοχείο Hilton που πλέον ονομάζεται «The Ilisian»γυρίζει σελίδα. Με το όνομα να προέρχεται από την περιοχή των Ιλισίων η οποία θα αναβαθμιστεί σημαντικά όταν το συγκρότημα διαμερισμάτων ολοκληρωθεί. Η επένδυση αγγίζει τα 340 εκατ. θα έχει όφελος 1,25 δισ. για την ελληνική οικονομία.

Το πρώην Hilton βρίσκεται πλέον υπό το brand της Conrad, που με αυτό τον τρόπο κάνει την πρώτη της επένδυση στην Ελλάδα. Το νέο ξενοδοχείο που δημιουργείται είναι πέντε αστέρων και θα περιλαμβάνει 278 δωμάτια και σουίτες με μοναδική θέα στην Αθήνα, καθώς και μία mega suite 400τ.μ.

Θα περιλαμβάνει επίσης 18 ιδιωτικές κατοικίες Conrad Residences και 37 κατοικίες Waldorf Astoria Residences, που θα βρίσκονται στους υψηλότερους ορόφους του κτιρίου.

Στο The Ilisian θα στεγάζονται επίσης μια σύγχρονη λέσχη μελών, εστιατόρια, καταστήματα, συνεδριακοί χώροι, χώροι άθλησης και ευεξίας. Το νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα ωστόσο θα έχει και σημαντικά οφέλη για την περιοχή των Ιλισίων, καθώς θα τα παρουσιάσει σε ένα διεθνές κοινό, ενώ θα αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο το τουριστικό προϊόν της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια παρουσίας του νέου έργου ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ ΑΕ, βασικού μετόχου της Ιονική Ξενοδοχειακή, ιδιοκτήτριας του εμβληματικού ακινήτου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, δήλωσε το εξής:

«Ο νέος προορισμός φιλοδοξεί να είναι ένα σημείο συνάντησης και έμπνευσης, να αποτελέσει έναν ζωντανό και κοσμοπολίτικο προορισμό που δε θα είναι μόνο αθηναϊκός, αλλά θα αλλάξει και ριζικά την εικόνα των Ιλισίων».

Το The Ilisian αναμένεται να γίνει πυρήνας απασχόλησης, καθώς προβλέπεται η δημιουργία έως και 800 άμεσων νέων θέσεων εργασίας, δηλαδή τρεις φορές περισσότερες από τη λειτουργία που είχε ως ξενοδοχείο. Συνολικά, αναμένεται η δημιουργία 1.760 άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες στο κτιριακό συγκρότημα που φιλοξενούσε το ξενοδοχείο Hilton ξεκίνησαν το 2022, ενώ η έναρξη λειτουργίας του νέου προορισμού προγραμματίζεται για το 4ο τρίμηνο του 2025.

Η Hilton την ίδια ώρα στοχεύει να δημιουργήσει ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στον Πειραιά, συγκεκριμένα, θα δημιουργήσει το Hampton by Hilton Piraeus στο Μικρολίμανο, ένα ξενοδοχείο 83 δωματίων που θα είναι το πρώτο ελληνικό ακίνητο του Hampton by Hilton.

Η επένδυση αγγίζει για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ για τη διαμόρφωση του κτιρίου.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article