20.4 C
Athens
20 September - 2024

Νέο έκτακτο επίδομα συνταξιούχων – Ποιοι και πότε θα το πάρουν – Παράθυρο για νέους δικαιούχους

Must read

Νέο έκτακτο επίδομα σε χιλιάδες συνταξιούχους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  Όπως είπε τα χρήματα αυτά θα βρεθούν από την έκτακτη φορολογία 33% στα κέρδη των διυλιστηρίων.

Η έκτακτη συνεισφορά στα διυλιστήρια θα είναι περί τα 300 εκατ. και θα κατευθυνθούν στις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας, στη στήριξη των συνταξιούχων που δεν είδαν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς.

Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, θα γίνουν έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους. Το επίδομα αυτό θα δοθεί στο τέλος του 2024, και ειδικότερα πριν τα Χριστούγεννα, σε όσους δεν θα πάρουν αύξηση στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς. Έτσι, ο Κυριάκος Μητσότακης θα δώσει ένα επίδομα που δεν έλαβαν οι συνταξιούχοι το Πάσχα.

Παραμένει ανοιχτό θα δοθεί και κάποιο ποσό στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού, στους δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και γενικότερα σε διάφορες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Νέο επίδομα συνταξιούχων: Πόσα χρήματα θα πάρουν

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία φορά που δόθηκε επίδομα προσωπικής διαφοράς ήταν πέρσι τα Χριστούγεννα.

Τότε, οι κλίμακες των δικαιούχων συνταξιούχων που πληρώθηκαν ήταν οι εξής:

  • 200 ευρώ σε συνταξιούχους που λαμβάνουν από κάθε πηγή (συντάξεις γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου μηνός Οκτωβρίου 2023) άθροισμα αποδοχών έως 700 ευρώ
  • 150 ευρώ για συνταξιούχους συνολικού καθαρού (προ φόρου) μηνιαίο ποσού από 700,01 ευρώ έως και 1.100 ευρώ
  • 100 ευρώ σε συνταξιούχους που λαμβάνουν ποσά από 1.100,01 ευρώ έως και 1.600 ευρώ
- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article