20.4 C
Athens
20 September - 2024

Επιταγή Ακρίβειας: Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις στη ΔΕΘ – Όλα τα σενάρια για την ενίσχυση του πορτοφολιού

Must read

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αναμένεται να γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες για την επιταγή ακρίβειας. Συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες αναμένουν με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις αυτές, ελπίζοντας να περιληφθούν στους δικαιούχους του εκτάκτου επιδόματος που θα δοθεί κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Εκτός από τους συνταξιούχους που δεν λαμβάνουν αυξήσεις λόγω προσωπικής διαφοράς, είναι πιθανόν να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους και άλλες ομάδες όπως οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Υπάρχουν πολλά σενάρια, ωστόσο η επιδίωξη είναι να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους συνταξιούχοι, ανασφάλιστοι υπερήλικες, δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, καθώς και ΑμεΑ. Αυτός ο προϋπολογισμός των 300 εκατ. ευρώ θα προέλθει από τα έσοδα της προσωρινής εισφοράς στα κέρδη των διυλιστηρίων.

Ανακοινώσεις σχετικά με το επίδομα παιδιού και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ένα επίδομα προσωπικής διαφοράς από 100 έως 200 ευρώ για περίπου 700.000 συνταξιούχους που δεν θα λάβουν αύξηση στη σύνταξή τους το 2025. Η αύξηση αυτή αναμένεται να είναι περίπου 2,5% σύμφωνα με εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό και το ΑΕΠ. Επιπλέον, αναμένεται να δοθεί οικονομική ενίσχυση σε συνταξιούχους, όπως και στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article