21.5 C
Athens
20 September - 2024

«Δεν θα δούμε μειώσεις στα ενοίκια παρά τις εξαγγελίες» – Τι λένε οι μεσίτες για τα ακίνητα

Must read

Ο Γιάννης Ρεβύθης, μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τα ενοίκια.

Πέραν του προγράμματος «Σπίτι μου 2», ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από το βήμα της 88ης ΔΕΘ μέτρα και για τα καταλύματα τύπου Airbnb, που τίθενται προς βραχυχρόνια μίσθωση ώστε να αντιμετωπιστει η στεγαστική κρίση.

H αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων, τόσο από πλευράς κυβέρνησης όσο και ξενοδόχων.

Ο Γιάννης Ρεβύθης, μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τα ενοίκια.

«Περιμέναμε περισσότερα από τον πρωθυπουργό, υπάρχουν όμως 2-3 θετικά πράγματα. Το ένα είναι η πάγια θέση του συνδέσμου ιδιοκτητών, ώστε να βγουν πολλά περισσότερα σπίτια για ενοίκιο. Σήμερα ο ένας μισθός ενός ζευγαριού πάει στο ενοίκιο. Τα ενοίκια είναι πολύ ακριβά. Και αν βάλουμε τα πάγια, είναι δύσκολο ένα ζευγάρι να μείνει σε ένα σπίτι μόνο του. Πρέπει να δούμε ποια ακίνητα θα είναι αυτά, πόσα τ.μ. θα είναι αυτά, τι θα πουν οι εταιρείες, τα fund, η εκκλησία που έχει ακίνητα, για το πότε θα τα βγάλουν στην αγορά. Θέλουμε να είναι όλα τα κλειστά ακίνητα», είπε αρχικά.

Προβλέπεται μείωση τιμών στα ενοίκια;

«Μείωση τιμών είναι δύσκολο γιατί δεν υπάρχουν σπίτια στην αγορά. Τα περισσότερα δεν είναι ανακαινισμένα. Το 45% της φορολογίας είναι βαρύ, δεν θα δούμε μειώσεις ενοικίων », ξεκαθάρισε ο κ. Ρεβύθης.

«Δεν υπάρχει σπίτι με ενοίκιο κάτω από 500 ευρώ. αν είναι καινούριο το σπίτι θα νοικιάζεται πάνω από 700 ευρώ», σχολίασε.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article