25.6 C
Athens
19 September - 2024

Επίδομα 600 ευρώ σε οικογένειες: Η αίτηση στο gov.gr – Οι δικαιούχοι

Must read

Η ψηφιακή πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ είναι πλέον ανοιχτή και διαθέσιμη για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα των 600 ευρώ. Ακολουθεί μια αναλυτική περιγραφή της διαδικασίας και των προϋποθέσεων για τους δικαιούχους.

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ, στην ενότητα «Οικογένειες» ΕΔΩ.  Στην πλατφόρμα μπορούν να εισέλθουν χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet, οι οποίοι εξασφαλίζουν την ασφαλή ταυτοποίηση και πρόσβαση στα στοιχεία τους.

Δικαιούχοι του επιδόματος 600 Ευρώ

Το επίδομα αυτό απευθύνεται σε οικογένειες που ζουν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές για τουλάχιστον δύο χρόνια. Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα είναι το βασικό κριτήριο για την καθορισμένη ενίσχυση:

  • 600 ευρώ για εισοδήματα έως 3.000 ευρώ.
  • 300 ευρώ για εισοδήματα από 3.000 έως 4.700 ευρώ.

Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή για αιτήσεις μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2024. Οι αιτήσεις που απορρίφθηκαν το 2023 μπορούν να υποβληθούν εκ νέου για το 2024, με την προϋπόθεση ότι πληρούνται τα απαιτούμενα κριτήρια.

Μετά την υποβολή της αίτησης, πραγματοποιούνται αυτόματοι έλεγχοι και διασταυρώσεις των στοιχείων του αιτούντος για την επιβεβαίωση της συμμόρφωσης με τα κριτήρια του επιδόματος.

Οι πολίτες των οποίων η αίτηση για το 2023 εγκρίθηκε, θα κληθούν (μέσω αυτοματοποιημένων ειδοποιήσεων με email και sms), εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, είτε με την είσοδό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εφαρμογής, είτε μέσω ΚΕΠ, να συμπληρώσουν και να επικαιροποιήσουν, στην εκκρεμή αίτηση έτους 2024, τα επιπλέον αναγκαία στοιχεία για τις αυτόματες διασταυρώσεις και στη συνέχεια να τα αποθηκεύσουν, ώστε να εκτελεστούν οι απαραίτητοι αυτόματοι έλεγχοι.

Δυνατότητα υποβολής μέσω ΚΕΠ

Για όσους δυσκολεύονται με τη διαδικασία ή δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, υπάρχει η δυνατότητα να απευθυνθούν στα ΚΕΠ της περιοχής τους. Οι εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι των ΚΕΠ μπορούν να αναλάβουν τη διαδικασία εξ’ ολοκλήρου, από την αίτηση μέχρι την οριστική απάντηση.

Τι πρέπει να Γνωρίζετε πριν την υποβολή της αίτησης

  • Προσωπικοί κωδικοί taxisnet: Απαραίτητοι για την πρόσβαση στην πλατφόρμα.
  • Έλεγχος στοιχείων: Διασταυρώνονται αυτόματα με τις βάσεις δεδομένων.
  • Αντικειμενικά κριτήρια: Βασίζονται στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.
  • Διαδικασία μέσω ΚΕΠ: Εναλλακτική για όσους δυσκολεύονται με την ηλεκτρονική αίτηση.
- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article