25.6 C
Athens
19 September - 2024

Voucher 200 ευρώ για γρήγορο ίντερνετ – Ποιοι το δικαιούνται

Must read

Το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τίτλο «Gigabit Voucher Scheme», θα επιχορηγεί την εγκατάσταση γρήγορου internet σε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω χορήγησης κουπονιού (voucher) αξίας 200 ευρώ.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσω του gov.gr, προσφέροντας στους δικαιούχους σημαντική οικονομική βοήθεια για την κάλυψη του κόστους απόκτησης ευρυζωνικής σύνδεσης υπερυψηλής ταχύτητας.

Σκοπός του προγράμματος

Το πρόγραμμα θα επιδοτεί την απόκτηση Υπηρεσίας Gigabit, καλύπτοντας το κόστος που σχετίζεται με την αρχική σύνδεση. Αυτό περιλαμβάνει το κόστος εγκατάστασης της οριζόντιας οπτικής καλωδίωσης για τη διασύνδεση με την υφιστάμενη κάθετη καλωδίωση, τον τερματικό εξοπλισμό, καθώς και τα έξοδα ενεργοποίησης.

Λεπτομέρειες του Voucher

Το voucher αξίας 200 ευρώ θα διατεθεί ανά ωφελούμενο νοικοκυριό ή μικρομεσαία επιχείρηση, με κάθε δικαιούχο να έχει τη δυνατότητα να λάβει ενίσχυση μόνο μία φορά. Το ποσό αυτό θα καλύπτει μέρος του κόστους για την εγκατάσταση και ενεργοποίηση της υπηρεσίας.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

  • Όλοι οι πολίτες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (συμπεριλαμβανομένων των επιτηδευματιών) που δεν διαθέτουν ευρυζωνική σύνδεση με ταχύτητα μεγαλύτερη των 100 Mbps.
  • Οι δικαιούχοι θα πρέπει να κατοικούν ή να έχουν την έδρα τους σε κτίρια που βρίσκονται στις περιοχές παρέμβασης του προγράμματος.

Απαιτήσεις για την υπηρεσία Gigabit

Η Υπηρεσία Gigabit που θα επιδοτηθεί πρέπει να πληροί τις παρακάτω ελάχιστες απαιτήσεις:

  • Να προσφέρει ταχύτητα download μεγαλύτερη ή ίση με 250 Mbps ή συμμετρική ταχύτητα μεγαλύτερη ή ίση με 100 Mbps (συμμετρικές ταχύτητες προορίζονται κυρίως για επιχειρήσεις).
  • Οι ταχύτητες πρέπει να είναι διαθέσιμες στους δικαιούχους ακόμα και κατά τις ώρες αιχμής.
  • Η υπηρεσία θα πρέπει να παρέχεται με τον απαραίτητο τερματικό εξοπλισμό (modem/router) για τη λειτουργία της.
  • Να προσφέρεται με έκπτωση ίση τουλάχιστον με το ποσό του voucher σε σχέση με παρόμοια προγράμματα που διατίθενται στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Υποχρεώσεις παροχών με μεγάλο μερίδιο αγοράς

Εάν η υπηρεσία προσφέρεται από πάροχο με μερίδιο αγοράς μεγαλύτερο από 20%, θα πρέπει να παρέχει τουλάχιστον μία υπηρεσία χονδρικής που να αντιστοιχεί σε κάθε διαθέσιμη ταχύτητα των προϊόντων λιανικής που προσφέρονται μέσω του προγράμματος. Αυτό θα επιτρέπει σε άλλους παρόχους να παρέχουν αντίστοιχες υπηρεσίες λιανικής.

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article