22 C
Athens
23 September - 2024

Καιρός: Εμποδιστής αντικυκλώνας φέρνει παρατεταμένη ανομβρία – Άνοδος της θερμοκρασίας και απουσία βροχών

Must read

Οι βροχές που έπεσαν το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, η αλήθεια είναι πως στάθηκαν κάπως ευεργετικές σε πολλές των περιπτώσεων, καθώς ποτίστηκε η γη από την παρατεταμένη ξηρασία και πήραμε μία ανάσα. Θα περίμενε κανείς πως αυτό θα συνεχιζόταν τον Οκτώβριο, ο οποίος μάς έρχεται με νορμάλ για την εποχή θερμοκρασίες, αλλά όπως εξηγεί ο Θοδωρής Κολυδάς, μάλλον θα έχουμε… απουσία βροχών.

Ο λόγος; Ο εμποδιστής αντικυκλώνας που έρχεται με τον νέο μήνα και θα επηρεάσει την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες. Όπως εξηγεί ο διευθυντής της ΕΜΥ σε ανάρτησή του, αυτό θα έχει ως συνέπεια να μην βρέξει στη χώρα μας στις αρχές Οκτωβρίου.

Εμποδιστής, δεν ονομάστηκε τυχαία ο αντικυκλώνας, καθώς θα μπλοκάρει και θα αποτρέψει τα συστήματα της κεντρικής Ευρώπης να κινηθούν προς την περιοχή μας, κάτι που θα επέφερε βροχές, ενώ τώρα δεν θα γίνει όπως φαίνεται.

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 23-09-2024

Στο Ιόνιο αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με τοπικές βροχές και από τις απόγευματινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά τοπικά θα πυκνώσουν και πιθανώς να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές, κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά.
Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article