26.2 C
Athens
25 September - 2024

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι το Σάββατο και μεγάλη πτώση την ερχόμενη εβδομάδα

Must read

Ο καιρός συνεχίζει τα «παιχνίδια» του.  Τις επόμενες ημέρες θα βιώσουμε ακόμα μία αλλαγή στο καιρικό σκηνικό, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις. Ο μετεωρολόγος Θεόδωρος Κολυδάς, μέσα από την προσωπική του ανάρτηση στο Facebook, προειδοποιεί για την αστάθεια του καιρού, καθώς η θερμοκρασία θα παρουσιάσει διακυμάνσεις. Συγκεκριμένα, μέχρι και το Σάββατο η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας και ξεπερνώντας τους 30 βαθμούς Κελσίου. Μετά το Σάββατο, όμως, αναμένεται απότομη πτώση της θερμοκρασίας.

Αυτές οι απότομες μεταβολές του καιρού είναι αρκετά συνηθισμένες την εποχή του φθινοπώρου, όταν η ατμόσφαιρα βρίσκεται σε μετάβαση από τις θερμότερες συνθήκες του καλοκαιριού προς τις ψυχρότερες συνθήκες του χειμώνα. Αν και η Παρασκευή και το Σάββατο προβλέπεται να είναι ηλιόλουστες και ζεστές ημέρες, με τη θερμοκρασία να φτάνει σε επίπεδα που συνήθως βλέπουμε το καλοκαίρι, η αλλαγή την Κυριακή θα είναι έντονη, καθώς κρύα ρεύματα αναμένεται να φέρουν πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Θεόδωρος Κολυδάς προχώρησε σε μια νέα ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων πως το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την Παρασκευή και το Σάββατο θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας, που θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, ανέφερε πως η θερμοκρασία τη Δευτέρα θα πέσει κατά 5 περίπου βαθμούς, επανερχόμενη σε κανονικά -φθινοπωρινά επίπεδα.

Οι πιο ζεστές μέρες θα είναι η Παρασκευή και το Σάββατο 27-28/9 με τα θερμόμετρα να ξεπερνούν τους 32-33 βαθμούς σε περιοχές όπως η Θεσσαλία,η Φθιώτιδα, η Βοιωτία,τα Δωδεκάνησα και η κεντρική Μακεδονία. Τους 30-31 βαθμούς θα ξεπεράσει η Αττική, η Πελοπόννησος, η Εύβοια, το ανατολικό Αιγαίο.

Το διάγραμμα της αλήθειας»

Για καλοκαιρινό διάλειμμα κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. «Αιτία γι’ αυτή την καλοσύνη του καιρού είναι το πεδίο υψηλών πιέσεων» αναφέρει σε ανάρτηση στο Facebook.

Στη συνέχεια παραθέτει το «διάγραμμα της αλήθειας», όπως το αποκαλεί, που περιλαμβάνει τις πολλαπλές λύσεις των μετεωρολογικών μοντέλων που δείχνουν την επικρατέστερη τάση του καιρού. Σύμφωνα με το διάγραμμα υπάρχει η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο η οποία προς το τέλος της εβδομάδας στο νομό Αττικής θα φτάσει τους 34 βαθμούς.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Η πρόγνωση για την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 προβλέπει γενικά αίθριο καιρό με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3-5 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27-31 βαθμών Κελσίου, με μικρή άνοδο σε ορισμένες περιοχές.

Μακεδονία και Θράκη: Αίθριος με παροδικές νεφώσεις

Στη βόρεια Ελλάδα, οι περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης θα απολαύσουν γενικά αίθριο καιρό, με αραιές νεφώσεις να εμφανίζονται κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα παραμείνουν ήπιοι, πνέοντας με 3 έως 4 μποφόρ, προσφέροντας καλές συνθήκες για τις υπαίθριες δραστηριότητες. Ωστόσο, στις παραθαλάσσιες περιοχές μπορεί να υπάρξουν πρόσκαιρα νοτιάδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου, με τη δυτική Μακεδονία να παρουσιάζει ελαφρώς χαμηλότερες τιμές.

Ιόνιο, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Η δυτική Ελλάδα αναμένεται να βιώσει τις πιο έντονες καιρικές μεταβολές της ημέρας. Στο Ιόνιο και την Ήπειρο θα παρατηρηθούν αυξημένες νεφώσεις από νωρίς το πρωί, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες να διαμορφώνουν το σκηνικό μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές της Δυτικής Στερεάς και Πελοποννήσου, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αν και το απόγευμα δεν αποκλείονται τοπικές βροχές σε ορεινές ζώνες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ταχύτητες 3 με 4 μποφόρ, διατηρώντας τις θαλάσσιες μετακινήσεις ασφαλείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς, με την Ήπειρο να σημειώνει χαμηλότερες τιμές κατά 3 με 4 βαθμούς στο εσωτερικό της.

Αττική: Ήλιος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά

Η περιοχή της Αττικής θα απολαύσει έναν σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις να εμφανίζονται κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι γενικά ήπιοι, πνέοντας μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου, δημιουργώντας ευχάριστες συνθήκες για τις υπαίθριες δραστηριότητες των κατοίκων και των επισκεπτών.

Θεσσαλονίκη: Σχεδόν Αίθριος καιρός με απογευματινές νεφώσεις

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα παραμείνουν ήπιοι, πνέοντας μεταβλητοί με 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου, προσφέροντας ήπιες καιρικές συνθήκες για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Νησιά Ιονίου, Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός

Στα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με ελάχιστες μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις σε τοπικό επίπεδο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ, διατηρώντας τις θάλασσες σχετικά ήρεμες και ασφαλείς για τους ταξιδιώτες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου, με την Κρήτη να βλέπει τοπικά υψηλότερες τιμές, φτάνοντας τους 30 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές. Οι συνθήκες αυτές καθιστούν την περιοχή ιδανική για τους τουρίστες και όσους επιθυμούν να απολαύσουν τις παραλίες του νησιού.

Πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες: Άνοδος της θερμοκρασίας

Μετά την αυριανή μέρα, ο καιρός φαίνεται να διατηρείται σταθερός με ελαφρά άνοδο της θερμοκρασίας, ιδίως στα ηπειρωτικά και ανατολικά τμήματα της χώρας. Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, οι περιοχές του Ιονίου και της Ηπείρου θα συνεχίσουν να βιώνουν τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα θα επικρατεί γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα παραμείνουν ήπιοι, πνέοντας από δυτικές κατευθύνσεις με ταχύτητες 2 με 4 μποφόρ. Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, ο καιρός αναμένεται σχεδόν αίθριος σε όλη τη χώρα, με την θερμοκρασία να σημειώνει περαιτέρω άνοδο, φτάνοντας κατά τόπους στους 32 βαθμούς Κελσίου, ιδιαίτερα στα ανατολικά ηπειρωτικά.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article