19.5 C
Athens
21 October - 2024

Ριζικές αλλαγές στα επιδόματα: Δημιουργείται κεντρικό μητρώο – Έκτακτη ενίσχυση τα Χριστούγεννα

Must read

Ριζικές αλλαγές προαναγγέλλονται στον τρόπο καταβολής των κοινωνικών επιδομάτων με τη δημιουργία κεντρικού μητρώου για τους δικαιούχους, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.
Η νέα νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί τον Νοέμβριο, ανοίγοντας τον δρόμο για την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης τα Χριστούγεννα.
Σύμφωνα με τον υπουργό, στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι τα επιδόματα θα καταλήγουν σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη, με αυστηρότερη εποπτεία και συσχέτιση των παροχών. Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η αναθεώρηση των επιδομάτων έχει σκοπό να εστιάσει στους οικονομικά πιο αδύναμους, αποτρέποντας την καταβολή τους σε άτομα με αυξημένα περιουσιακά στοιχεία. Επιπλέον, το νέο κεντρικό μητρώο θα λειτουργήσει με γνώμονα την ενίσχυση της δικαιοσύνης και της διαφάνειας στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια περιορισμού της φοροδιαφυγής και την αύξηση των εσόδων μέσω της ανάπτυξης και του αυξημένου τουρισμού, επισημαίνοντας ότι οι φορολογικές ελαφρύνσεις της κυβέρνησης δεν συνδέονται με τις αυξήσεις εσόδων, παρά μόνο με την ορθότερη διαχείριση των πόρων.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article