16.4 C
Athens
20 October - 2024

Ο καιρός της Τετάρτης: Υψηλές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα

Must read

Ο καλός καιρός θα συνεχιστεί και την Τετάρτη, με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, ενώ θα επικρατεί ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν κατά τόπους, κυρίως στα νότια. Τη νύχτας και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 23-25, στη Θεσσαλία από 8 έως 26-28, στην Ήπειρο από 6 έως 26-27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 26-28 βαθμούς, στα Επτάνησα από 12 έως 26 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου στην Κρήτη από 13 έως 24-26 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις 3-5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά στο Βόρειο Αιγαίο σε νοτιοανατολικούς με ίδιες εντάσεις. Εξαίρεση αποτελούν τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο, αλλά στα βόρεια τμήματα θα παρουσιάσουν προοδευτική μικρή ενίσχυση.

Ο καιρός στην Αθήνα

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Αρχικά οι άνεμοι θα είναι ασθενείς αλλά το μεσημέρι θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25-26 βαθμούς.

Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις. Αρχικά θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23-24 βαθμούς.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article