8.9 C
Athens
20 January - 2026

Χατζηδάκης – Σκέρτσος: 30 μεταρρυθμίσεις για το 2026 – Οι στόχοι της νέας χρονιάς (Βίντεο)

Διαβάστε Επίσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέντευξη Τύπου της κυβέρνησης με αντικείμενο τον «Απολογισμό κυβερνητικού έργου για το 2025 – Ενοποιημένο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής 2026». Τον απολογισμό και τον σχεδιασμό για τη νέα χρονιά παρουσιάζουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης και η γενική γραμματέας Συντονισμού Εύη Δραμαλιώτη.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία κατέθεσαν τις λιγότερες προεκλογικές δεσμεύσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα και πολιτικούς αρχηγούς τόσο στις εκλογές του 2019 όσο και του 2023. Όπως τόνισε, από την πρώτη εκλογική νίκη της ΝΔ η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά για να τιμήσει αυτές τις δεσμεύσεις, στόχο που υπηρετεί τόσο η δημοσιοποίηση του απολογισμού της χρονιάς που πέρασε όσο και η παρουσίαση των προτεραιοτήτων για το επόμενο διάστημα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι η συνέπεια λόγων και έργων αποτελεί διαρκή προσπάθεια και συνδέεται άμεσα με τη λογική της διαφάνειας και της λογοδοσίας. «Επιδιώκουμε μια ανοιχτή και ειλικρινή σχέση με τους πολίτες, ανεξάρτητα από το αν συμφωνούν ή όχι με τις πολιτικές επιλογές μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση διανύει τον έβδομο χρόνο της, η μεταρρυθμιστική δυναμική δεν έχει ανακοπεί. «Η μεταρρυθμιστική προσπάθεια συνεχίζεται αδιάπτωτα», τόνισε, εξηγώντας ότι η τακτική παρουσίαση πεπραγμένων και μελλοντικών σχεδίων ενισχύει τη διαφάνεια και τη λογοδοσία απέναντι στην κοινωνία.

Ακολούθως, ο Άκης Σκέρτσος παρουσίασε τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου για το 2025, επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για μια χρονιά με σημαντικές προκλήσεις, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Παρά τις δυσκολίες, όπως ανέφερε, υλοποιήθηκαν κρίσιμες μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις χάρη στην πολιτική σταθερότητα που έχει επιτευχθεί από το 2019 και στο συνεκτικό σχέδιο που εφαρμόζεται. «Σταθερότητα δεν σημαίνει στασιμότητα», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, παρουσίασε στοιχεία για την πορεία υλοποίησης των οροσήμων του Ενοποιημένου Σχεδίου Δράσης 2025–2026. Όπως ανέφερε, το 66% των οροσήμων για το 2025 —3.701 από τα 5.637— ολοκληρώθηκε εντός του έτους αναφοράς. «Θέλουμε αυτά που λέμε να τα κάνουμε και όσα εννοούμε να τα λέμε», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, προσθέτοντας ότι για την κυβέρνηση η πρόοδος έχει αξία μόνο όταν μπορεί να μετρηθεί και να τεκμηριωθεί. «Η πρόοδος δεν είναι μια αφηρημένη έννοια ή ένα σύνθημα· αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη», κατέληξε.

Τελευταία Νέα