Ανακοινώνονται οι τιμές για τα «πράσινα» τιμολόγια ρεύματος – Παπασταύρου: «Αν χρειαστεί θα παρέμβουμε»

By
2 Min Read

Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τις τιμές των «πράσινων» τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες ακολουθούν στενά τις διακυμάνσεις της χονδρικής αγοράς. Η τελευταία κατέγραψε ήδη άνοδο της τάξης του 24%.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κρατικής παρέμβασης, εφόσον χρειαστεί, ώστε να περιοριστεί η οικονομική πίεση προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Για τον Σεπτέμβριο, η χονδρική τιμή έκλεισε στα 91 ευρώ ανά μεγαβατώρα (9,1 λεπτά ανά κιλοβατώρα), έναντι 73 ευρώ τον Αύγουστο, σημειώνοντας αύξηση 24,4%. Ταυτόχρονα, τα «πράσινα» τιμολόγια κινήθηκαν μεταξύ 8,9 και 16 λεπτών ανά κιλοβατώρα, με τη ΔΕΗ –που εξυπηρετεί τη μεγάλη πλειονότητα των καταναλωτών– να ορίζει την τιμή στα 13 λεπτά.

«Η διαμόρφωση του κόστους ενέργειας αποτελεί βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Αν διαπιστωθεί ότι τυχόν μειώσεις δεν περνούν στη λιανική, θα υπάρξει άμεση παρέμβαση», τόνισε ο κ. Παπασταύρου. Εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια ή, εφόσον αυτές είναι αναπόφευκτες, θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα. «Το οριστικό ύψος των τιμών, ωστόσο, θα εξαρτηθεί από το πώς θα κλείσει αύριο η χονδρική αγορά», συμπλήρωσε.

The post Ανακοινώνονται οι τιμές για τα «πράσινα» τιμολόγια ρεύματος – Παπασταύρου: «Αν χρειαστεί θα παρέμβουμε» appeared first on Newpost.gr.

Share This Article