Χατζηδάκης για τα μέτρα στήριξης: Δεν είναι προεκλογικού χαρακτήρα, αλλά σταθερά βήματα μπροστά

By
2 Min Read

«Έχουμε πλεόνασμα που θα έπρεπε να γυρίσει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη» εξήγησε ο Κωστής Χατζηδάκης  μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN. Σημείωσε επίσης ότι έχουν αυξηθεί τα έσοδα από τις ασφαλιστικές εισφορές καθώς αποδίδουν τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.

«Δώσαμε μάχη κατά της φοροδιαφυγής και χάρη στα αποτελέσματα αυτά στηρίζουμε ευάλωτες φορολογικές ομάδες».

Αναφέρθηκε επίσης στην επιστροφή ενός ενοικίου στους ενοικιαστές σημειώνοντας: «Είναι μια αφορμή να δηλώνονται τα πραγματικά ενοίκια για παραπάνω κίνητρο στους ενοικιαστές. Αλλά και να μην συμβεί αυτό, υπάρχει κέρδος για τους ενοικιαστές, ωστόσο το στεγαστικό πρόβλημα είναι ευρύτερο».

Για την επαναφορά της 13ης-14ης σύνταξης και του 13ου-14ου μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε: «Δεν θα θέλαμε να δώσουμε και 13η και 14η σύνταξη και 13ο και 14ο μισθό; Γιατί να μην θέλουμε;

Μετράμε τις αντοχές της οικονομίας, χωρίς να μπούμε σε υπερβολικό έλλειμμα. Τον Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει με νέο πακέτο πρωτοβουλιών στη ΔΕΘ, που στοχεύουν στη στήριξη της μεσαίας τάξης. Όχι σε μέτρα προεκλογικού χαρακτήρα. Σταθερά βήματα μπροστά».

Χατζηδάκης: «Η αντιπολίτευση βρίσκεται σε μια κατάσταση κρίσης»

Ο Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2027 και σύμφωνα με όσα δήλωσε «θα μπορούμε να πούμε στους πολίτες πως ό,τι είπαμε και το κάναμε». «Δεν επιλέγουμε εμείς τους αντιπάλους μας αλλά η κοινωνία. Η αντιπολίτευση βρίσκεται σε μια κατάσταση κρίσης», συμπλήρωσε σχετικά με την αντιπολίτευση.

Για την ακρίβεια, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε: «Κανείς δεν αρνείται ότι είναι ένα φαινόμενο που έχει ταρακουνήσει όλο τον κόσμο και έχει πλήξει μια σειρά από κυβερνήσεις, ακόμα και τις ΗΠΑ.

Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι λίγο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Για αυτό τον λόγο η κυβέρνηση παίρνει κι αυτές τις πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι η ακρίβεια έχει υποχωρήσει στα τρόφιμα αλλά επιμένει στις υπηρεσίες.

The post Χατζηδάκης για τα μέτρα στήριξης: Δεν είναι προεκλογικού χαρακτήρα, αλλά σταθερά βήματα μπροστά appeared first on Newpost.gr.

Share This Article