Με δωρεά 800.000 συμβάλλουν οι ελληνικές τράπεζες στην ανακαίνιση και την αντισεισμική θωράκιση του ιστορικού Ζωγράφειου Λυκείου της Κωνσταντινούπολης. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γκίκας Χαρδούβελης, τα μέλη της ΕΕΤ προχώρησαν στην επέκταση της δωρεάς από το αρχικό ποσό των 500.000 ευρώ κατά 300.000 ευρώ.
«Είναι τιμή για όλες τις ελληνικές τράπεζες το ότι μας επιτρέψατε να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι, δίνοντας πνοή ζωής σε ένα σχολείο, φάρο Παιδείας και Πολιτισμού, που μετρά 132 χρόνια ιστορίας, συνυφασμένης με τις ρίζες του Ελληνισμού», ανέφερε ο Γκίκας Χαρδούβελης, κατά την τελετή εγκαινίων, που ακολούθησε την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου εργασιών.
Στην ελληνική αποστολή, μετείχαν εκπροσωπώντας τους δωρητές ο πρόεδρος του ΔΣ της Eurobank Γεώργιος Ζανιάς, ο πρόεδρος του ΔΣ της Optima Bank Γεώργιος Τανισκίδης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Alpha Bank Βασίλης Ράπανος, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου, η γενική Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας – Corporate Responsibility της Πειραιώς Αγγελική Μπούκη, ο Chief Retail & Digital Officer της CrediaBank Στυλιανός Ηλιάδης και η Acting Γενική Διευθύντρια της ΕΕΤ Χαρούλα Απαλαγάκη.
Υποδεχόμενος τους δωρητές, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος άδραξε την ευκαιρία να μιλήσει για την ανάγκη μιας βιώσιμης οικονομίας, που θα λαμβάνει υπόψη πνευματικές αρχές και ηθικά κριτήρια. «Ὁ ἄνθρωπος εἶναι περισσότερον ἀπό homo oeconomicus, περισσότερον ἀπό ἀπρόσωπος καταναλωτική μονάς», σημείωσε.
The post Δωρεά 800.000 ευρώ των Ελληνικών Τραπεζών στο Ζωγράφειο Λύκειο appeared first on Newpost.gr.