Μετά τις ανησυχητικές εξελίξεις γύρω από τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, επικοινώνησε άμεσα με τον Αιγύπτιο ομόλογό του. Ο κ. Γεραπετρίτης ζήτησε την τήρηση των συμφωνηθέντων μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στις αρχές Μαΐου.
Η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Λάνα Ζωχιού, σε απάντηση ερώτησης δημοσιογράφου επεσήμανε ότι «οι Κυβερνήσεις Ελλάδας και Αιγύπτου εργάστηκαν συστηματικά το τελευταίο διάστημα για μία συμφωνία, η οποία θα διασφαλίζει τον ιερό Ελληνορθόδοξο χαρακτήρα της περιοχής. Είμαστε εν αναμονή της αποστολής της απόφασης του αιγυπτιακού δικαστηρίου που εξεδόθη χθες.
The post Η Αθήνα αντιδρά για τη Μονή Σινά: «Δεν υπάρχει περιθώριο απόκλισης από τη συμφωνία» appeared first on Newpost.gr.