Κίνημα Δημοκρατίας: Η έκθεση Καρώνη δεν κλείνει την υπόθεση Τεμπών – Δεν θα ανεχτούμε την εργαλειοποίηση και διαστρέβλωση

By
2 Min Read

Με ανακοίνωσή του το Κίνημα Δημοκρατίας αναφέρεται στο πόρισμα Καρώνη σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Δημοκρατίας:

Η κυβέρνηση προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να εργαλειοποιήσει την έκθεση του καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κου. Καρώνη. Παρουσιάζει αυτή ως τεκμήριο ότι όλα έγιναν «όπως προβλέπεται», προσβλέποντας ότι έτσι θα τερματίσει τον δημόσιο διάλογο και θα κλείσει την υπόθεση. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Το Κίνημα Δημοκρατίας μετέφρασε επίσημα στην αγγλική γλώσσα την έκθεση Καρώνη και ο Πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης την απέστειλε στον αρμόδιο ευρωπαίο αξιωματούχο Bart Accou, συνοδεύοντας την επιστολή με ένα απλό αλλά κρίσιμο ερώτημα: Είναι τεχνικά δυνατόν οι μετασχηματιστές της Siemens να προκαλέσουν πυρόσφαιρα;

Αν η απάντηση είναι «ναι», τότε τίθεται σοβαρό ζήτημα ασφάλειας για πληθώρα σιδηροδρομικών δικτύων σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου χρησιμοποιείται παρόμοιος εξοπλισμός. Αν όμως η απάντηση είναι «όχι» –όπως εκτιμούμε–, τότε καταρρίπτεται το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης και επιβεβαιώνονται τα ερωτήματα των συγγενών για συγκάλυψη και στοχευμένη παραπληροφόρηση.

Δεν θα ανεχτούμε την εργαλειοποίηση ή/και διαστρέβλωση καμίας Έκθεσης. Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει η υπόθεση χωρίς να έχουν δοθεί απαντήσεις.

Με την υποστήριξη της ομάδας Renew Europe, το θέμα της τραγωδίας των Τεμπών εισάγεται τον Ιούνιο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Διότι η αλήθεια δεν είναι εσωτερικό θέμα. Είναι ευρωπαϊκή υποχρέωση.

The post Κίνημα Δημοκρατίας: Η έκθεση Καρώνη δεν κλείνει την υπόθεση Τεμπών – Δεν θα ανεχτούμε την εργαλειοποίηση και διαστρέβλωση appeared first on Newpost.gr.

Share This Article