Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: 2.000 διαμερίσματα από στρατόπεδα για το στεγαστικό – Το 75% σε πολίτες χωρίς πρώτη κατοικία

By
1 Min Read

Την αξιοποίηση αδρανών ακινήτων του Δημοσίου για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας τις τρεις πρώτες περιπτώσεις στρατοπέδων που θα μετατραπούν σε οικιστικά συγκροτήματα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα κατασκευαστούν συνολικά 2.000 διαμερίσματα, εκ των οποίων το 75% θα αποδοθεί σε πολίτες που δεν διαθέτουν πρώτη κατοικία, ενώ το 25% θα στεγάσει στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα τρία στρατόπεδα που αξιοποιούνται

Στρατόπεδο «Καραϊσκάκη», Χαϊδάρι Αττικής: Έκταση 145 στρεμμάτων, κατασκευή 58 συγκροτημάτων των 12 διαμερισμάτων, σύνολο 696 διαμερίσματα.

Στρατόπεδο «Ζιάκα», Κορδελιό-Εύοσμος Θεσσαλονίκης: Έκταση 128 στρεμμάτων, κατασκευή 50 συγκροτημάτων των 12 διαμερισμάτων, σύνολο 600 διαμερίσματα.

Στρατόπεδο «Μανουσογιαννάκη», Πάτρα: Έκταση 150 στρεμμάτων, κατασκευή 60 συγκροτημάτων των 12 διαμερισμάτων, σύνολο 720 διαμερίσματα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το πρόγραμμα «θα συνεχιστεί, αποδίδοντας στην κοινωνία πολλά αδρανή δημόσια ακίνητα» σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

The post Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: 2.000 διαμερίσματα από στρατόπεδα για το στεγαστικό – Το 75% σε πολίτες χωρίς πρώτη κατοικία appeared first on Newpost.gr.

Share This Article