25 C
Athens
8 September - 2024

ΔΥΠΑ: Παράταση αιτήσεων καταρτιζομένων και έναρξη αιτήσεων παρόχων – Νέο πρόγραμμα σε πράσινες δεξιότητες για ανέργους

Must read

Εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος, παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων καταρτιζόμενων για το νέο πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ για 50.000 ανέργους, μέχρι την Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 23:59, ενώ αύριο, Παρασκευή 12 Ιουλίου, ξεκινά η αιτιολόγηση από τους παρόχους. συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Το νέο πρόγραμμα σχεδιάζεται με τη διαδικασία του συστήματος επιταγών κατάρτισης (training vouchers) στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της ΕΕ – NextGenerationEU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς και την εργασία ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της πρασίνης μετάβασης της οικονομίας.

Ο κάθε καταρτιζόμενος που παρακολουθεί πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολική διάρκεια 80 ώρες, εκ των οποίων οι 12 ώρες με τη ζωή, τουλάχιστον 48 ώρες με τη σύγχρονη εκπαίδευση αποστάσεως και έως 20 ώρες με την ασύγχρονη εκπαίδευση αποστάσεως.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν το σύνολο του εκπαιδευτικού συστήματος που έρχεται σε 400 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα).

Οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eggraphe-sto-metroo-opheloumenon-se-programmata-sunekhizomenes-epaggelmatikes-katartises-gia-anabathmise-prasinon-dexioteton

Όσο πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής που θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων και θα μπορούν να επιλεγούν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τους προσφερόμενους προγράμματα.

Οι πάροχοι που είναι ήδη ενταγμένοι στα Μητρώα Παρόχους της ΔΥΠΑ δεν χρειάζεται να υποβάλλουν νέους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, παρά μόνο όσα δεν έχουν ισχύ ή έχουν τροποποιηθεί. Οι πάροχοι που δεν περιλαμβάνονται στα Μητρώα, μπορούν να συμμετάσχουν υποβάλλοντας αίτηση συμμετοχής με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέσω gov.gr στους ακόλουθους συνδέσμους:

Πάροχοι Κατάρτισης ΚΔΒΜ (Κέντρα Διά Βίου Μάθησης)

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/metroo-parokhon-katartises-adeiodotemenon-kdbm

Πάροχοι Κατάρτισης ΚΕΔιΒιΜ (Κέντρα Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης) ΑΕΙ

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/metroo-parokhon-ton-kedibim-ton-aei

 Περισσότερες πληροφορίες για τις διευθύνσεις:

https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis

https://www.voucher.gov.gr/

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article