20.1 C
Athens
18 October - 2024

Η Nissan θα κάνει προσιτή την τεχνολογία ενσωματωμένης αμφίδρομης φόρτισης από το 2026

Must read

Η Nissan προσφέρει σήμερα ότι θα προσφέρει προσιτή τεχνολογία ενσωματωμένης αμφίδρομης φόρτισης σε επιλεγμένα ηλεκτρικά οχήματα από το 2026. Αυτό πρακτικά σημαίνει μεγαλύτερη πρακτικότητα, αλλά και νέες πηγές εσωτερικών για τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων μοντέλων.

Η τεχνολογία Vehicle to Grid (V2G), η οποία επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων να χρησιμοποιήσει την ενέργεια που αποθηκευμένη στην μπαταρία του αυτοκινήτου για να τροφοδοτήσει το σπίτι τους ή να πωλήσει πίσω στο δίκτυο, θα αναπτυχθεί αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη συνέχεια σε άλλες αγορές στην Ευρώπη.

Μετά από ένα έργο διάρκειας ενός έτους στο Πανεπιστήμιο του Nottingham στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Nissan έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που έλαβε πιστά G99 Gridcode με εφαρμογή βασισμένη σε εναλλασσόμενο ρεύμα (AC), η οποία είναι για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στο εθνικό δίκτυο ενέργειας. του Ηνωμένου Βασιλείου. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Nissan Energy, η εταιρεία σκοπεύει να προωθήσει την τεχνολογία V2G σε αγορές στην Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν, προσφέροντας λύσεις V2G με βάση είτε εναλλασσόμενο (AC) είτε συνεχές ρεύμα (DC), σύμφωνα με τις τοπικές υποδομές και άλλα.

Χρησιμοποιώντας την σωματωμένη αμφίδρομη τεχνολογία V2G οι πελάτες μπορούν να μειώσουν το κόστος φόρτισης ενός ηλεκτρικού συστήματος κατά 50%. Η ίδια τεχνολογία μπορεί επίσης να μειώσει τις καθαρές εκπομπές CO2 από τη φόρτιση κατά 30% ετησίως ανά ηλεκτρικό όχημα. Τα ηλεκτρικά οχήματα που είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία V2G μπορούν να αποθηκεύσουν ηλεκτρισμό που παράγεται από τον ήλιο και τον ήλιο πίσω στο δίκτυο όταν είναι απαραίτητο να έχουν κάποιο οικονομικό όφελος και αφετέρου να μειώσουν την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article