24 C
Athens
6 May - 2026

Πιερρακάκης στο Reuters: Η Ελλάδα αποπληρώνει πρόωρα 6,9 δισ. ευρώ από το πρώτο μνημόνιο

Διαβάστε Επίσης

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, δήλωσε την Τετάρτη στο Reuters ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει τον επόμενο μήνα σε πρόωρη αποπληρωμή χρέους, ύψους 6,9 δισ. ευρώ έναντι των πρώτων δανείων διάσωσης που είχε λάβει από ευρωπαϊκές χώρες.

«Μέσω του προγράμματος πρόωρων αποπληρωμών της Ελλάδας, το δημόσιο χρέος αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω, κοντά στο 130% του ΑΕΠ το 2027» ανέφερε σχετικά ο κ. Πιερρακάκης.

Ο ΥΠΟΙΚ εξήρε την ομάδα του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους( ΟΔΔΗΧ) για το έργο της στη μείωση του χρέους, δηλώνοντας ότι αποτελούν τους «σιωπηλούς ήρωες» της ελληνικής ανάκαμψης.

Θετικά μηνύματα

Η εξέλιξη έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα επιδιώκει να ενισχύσει περαιτέρω την αξιοπιστία της στις διεθνείς αγορές αξιοποιώντας τη βελτίωση των δημοσιονομικών επιδόσεων και τη σταθερή ανάπτυξη της οικονομίας.

Η πρόωρη εξόφληση μέρους των δανείων του πρώτου μνημονίου θεωρείται μήνυμα δημοσιονομικής σταθερότητας προς επενδυτές και οίκους αξιολόγησης σε ένα διεθνές περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας.

Τελευταία Νέα