21.5 C
Athens
20 September - 2024

Ανάσα πράσινης ενέργειας στο κέντρο της Αθήνας από τον όμιλο επιχειρήσεων Σαρακάκη – Εγκαταστάθηκαν 1.922 φωτοβολταϊκά πάνελ

Must read

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των 1.922 φωτοβολταϊκών πάνελ στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη. Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μια «ανάσα» πράσινης ενέργειας στο κέντρο της Αθήνας και έχει στόχο τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και της εξάρτησής του ομίλου από τα ορυκτά καύσιμα, καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής και καινοτόμες μεθόδους στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τα 1.922 ελαφρά και εύκαμπτα φωτοβολταϊκά πάνελ με ισχύ 0,52 kW έκαστο, που τοποθετήθηκαν στις στέγες των κεντρικών εγκαταστάσεων, έχουν εξαιρετικά μικρό βάρος (μόλις 7 κιλά το καθένα) γεγονός που ελαχιστοποιεί την επιβάρυνση των στεγών.

Εκτιμώντας ότι 1kW αποδίδει περίπου 1500 kWh ετησίως, ο φωτοβολταϊκός σταθμός με συνολική ισχύ 999,44 kW, αναμένεται να παράγει περίπου 1.500.000 kWh ετησίως.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η ετήσια παραγόμενη ενέργεια από τον φωτοβολταϊκό σταθμό ισοδυναμεί σε κάλυψη ετήσιων ενεργειακών αναγκών περίπου 364 νοικοκυριών λαμβάνοντας υπ’όψιν ότι η μέση κατανάλωση ενός νοικοκυριού είναι 4.036 kWh/έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2022.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article